Zrenjanin- Portal ZRklik, Kulturni centar Zrenjanina i Zrenjaninski kamerni orkestar poklanjaju  3×2 karte za koncert Bojane Peković i Zrenjaninskog kamernog orkestra.

Da biste učestvovali potrebno je da, ukoliko to do sada niste učinili, lajkujete Facebook stranicu portala ZRklik, a zatim da ovaj tekst podelite sa našeg na vaš Facebook profil pod opcijom javno (public)

Koncert Bojane Peković sa muzičkom grupom Umetnička porodica, Zrenjaninskim kamernim orkestrom i pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića biće održan u petak, 24. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 20 časova.

Publici će se predstaviti program pod nazivom «Prožimanje» koji je inspirisan viševekovnim nematerijalnim blagom naših prostora, guslarskom praksom a kroz prizmu današnjeg vremena, kao i brojnih muzičkih nadahnuća. Prožimanje spaja poetske, vokalne, instrumentalne, pa i žanrovske oblike Bojaninog stvaralačkog identiteta kojim već duže vreme otvara nove prostore guslarske prakse u zemlji i svetu.

Publika će imati priliku da čuje epiku, liriku, klasičnu muziku i druge muzičke uplive i njehove prelazne oblike koji pripadaju žanru globalne muzike – world music. Pored Bojaninih najpoznatijih pesama, kao i onih novijih, specijalno aranžiranih za ovu priliku od strane kompozitora Aleksandra Beljakovića, veče će biti obeleženo i sa dve svetske premijere za gusle, glas, harmoniku i orkestar domaćih kompozitora Vladimira Tošića i Dragane Jovanović. Na harmonici će se predstaviti solista Nikola Peković, Bojanin brat sa kojim je i započela duo 2012. godine, a ubrzo potom i osnovala grupu Umetnička porodica koju čine i Nikola Cvetković (klavir), Đorđe Hartl (bubnjevi i perkusije), Andrija Minčić (klarinet), Pavle Popović (čelo), David Saramandić (violina) i Aleksandr Beljaković (kompozicija i bas gitara). Ovim koncertom Bojana simbolički proslavlja i završetak petogodišnjih studija na Sibelius muzičkoj akademiji u Helsinkiju, Finska, te zrenjaninskoj publici predstavlja i prožima zvuk i iskustva koja je sticala na severu.

Pokrovitelji koncerta: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Zrenjanin uz podršku Kulturnog centra Vojvodine «Miloš Crnjanski» i Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Karte po ceni od 700 i 500 dinara (u zavisnosti od mesta sedenja) prodaju se na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.