Grad Zrenjanin i ove godine raspisao je konkurs “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – takmičenje za decu predškolskog uzrasta i decu školskog uzrasta do 10 godina za izbor najlepše čestitke.

 

Tim povodom danas je u velikoj sali Kulturnog centra organizovana svečanost na kojoj su gradonačelnik Simo Salapura, pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević, direktor Predškolske ustanove Željko Cvijanović i članice žirija najuspešnijim učesnicima konkursa uručili diplome i prigodne poklone – pribor za slikanje i crtanje.

 

Ove godine pristiglo je 96 radova dece do četvrtak razreda osnovnih škola i 78 radova iz vrtića i pripremno predškolskih grupa.
Žiri nagradnog konkursa: Slavica Žarković, Savremena galerija Zrenjanin, Ivana Arađan, Narodni muzej Zrenjanin i Sanela Dunđerski, Atelje ,,Luča“. Članice žirija su u obrazloženju navele da su se pristigli radovi istakli po originalnosti, posebnom senzibilitetu i maštovitosti i da su impresionirane kreativnošću i talentom dece kao i raznovrsnošću umetničkog izraza i tehnika koje su korišćene na crtežima.

U kategoriji vrtića, sledeći crteži su osvojili nagrade:

Prva nagrada: Staša Grandić, šest godina, vrtić, Sunčica“, Zrenjanin
Druga nagrada: Dunja Bubnjević, PPG OŠ „Jovan Dučić“, Klek
Treća nagrada: Bogdan Rošulj, PPG OŠ ..Branko Radičević“, Čenta

 

U kategoriji osnovnih škola, sledeći crteži su osvojili nagrade:

Prva nagrada: Lazar Pujić, 2. razred, OŠ „Mladost“, Tomaševac
Druga nagrada: Vasilije Cigulov, IV3, OŠ ..Dr Boško Vrebalov“, Melenci
Treća nagrada: Nemanja Ninkov, IV3, OŠ,2. oktobar“, Zrenjanin

 

Članice žirija zahvalile su deci, vaspitačicama i učiteljicama na sjajnim crtežima i trudu uloženom u njih.

„Svi radovi doneli radost i praznično raspoloženje, te nas još jednom podsetili na kreativno blago koje naša deca poseduju“ navele su one.

 

Današnju svečanost upotpunili su deca iz hora „Vila“ i „Crvenkapa“ , kao i deca iz CEKOM-a, a ono što je posebno obradovalo svu decu koja su učestvovala na konkursu bili su novogodišnji paketići koje im je dodelio Deda Mraz, a obezbedio Grad Zrenjanin.

Moderator događaja bila je Nikoleta Vidaković.

Izvor: Grad Zrenjanin