Zrenjanin- Futsal reprezentacija Srbije u našem gradu odradila je završne pripreme pred meč sa reprezentacijom Poljske koji će se održati u Kristalnoj dvorani u petak od 18 časova u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tim povodom danas je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura u svom kabinetu upriličio prijem za predstavnike futsal reperenzetacije Srbije.

 

Reprezentacija Srbije, predvođena našim Zrenjanincima Bobom Rajčevićem i Matijević Nikolom ima imperativ pobede, jer jedino ona može da odvede naše orlove u Baraž za Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Uzbekistanu.

 

Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da je gradu Zrenjaninu pripala čast da ponovo ugosti nacionalnu futsal selekciju. Podsetio je i na druge nastupe reprezentativnih selekcija tokom ove godine i rekao da se ona završava još jednim sportskim spektaklom u “Kristalnoj dvorani”.
– Veoma važna utakmica za futsal reprezentaciju Srbije, u našem gradu su i na pripremama, Zrenjanin, kao i uvek do sada, očekujem da bude dobar domaćin, a očekujemo i da naši sugrađani podrže reprezentaciju i ja ih pozivam, kao i sve naše sportiste, da sutra svi podržimo tim Srbije, pokažemo zašto je Zrenjanin izabran da bude grad domaćin i zašto baštinimo kulturu sporta u “Evropskom gradu sporta” – kazao je gradonačelnik Salapura.

Selektor Dejan Majes rekao je da je nekoliko glavnih reprezentativaca “van stroja” zbog zdravstvenih problema, ali da je atmosfera u timu na vrhunskom nivou. Podsetio je da su kvalifikacije započeli pobedom u Poljskoj, ali da su sada u situaciji da moraju da pobede.
– To je pitanje koje se ne postavlja, jednostavno potrebna nam je pobeda, uprkos malerima koji nas prate. Momci koji će igrati u Zrenjaninu su u ovom momentu najbolje što Srbija može da pruži, očekujemo i nadamo se, na šta smo već navikli, da podrška publike sutra bude maksimalna i da bude ozbiljan “vetar u leđa” reprezentaciji, koja je trenutno najmlađa u Evropi – kazao je selektor Majes.

„Pobeda je jedina stvar koja nas interesuje protiv Poljaka, moramo koncetrisano da uđemo u meč i da pred našim Zrenjanincima i punom Kristalnom dvoranom ostvarimo pozitivan rezultat“- istakao je Nikola Matijević.

 

Predstavnici reprenzetacije pre prijema zajedno sa sekretarkom Sportskog saveza grada  Vukosavom Đapić Atanacković i predsednikom FSG Zrenjanin Veliborom Mladenovićem posetili su osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ gde su Boba Rajčević i Nikola Matijević, koji su i sami pohađali ovu školu, uručili lopte i pozvali mlade Zrenjanince da dođu sutra i podrže reprenzetaciju.

 

Reprezentacija Srbije nakon meča sa Poljskom, pet dana kasnije igra protiv Belgije u gostima. Pobede u ova dva meča Srbiji bi obezbedile Baraž za Svetsko prvenstvo.

Posle četiri kola Srbija se nalazi na 3. mestu grupe sa osvojenih 5 bodova, prva je Poljska sa 9, a druga Ukrajina koja ima 7 bodova.

 

 

Foto: Reprezentacija Srbije po dolasku u Zrenjanin

 

Reprezentaciju Srbije čine: Jakov Vulić (Loznica Grad 2018), Slobodan Tomić (Vieska Futsal, Finska), Stefan Rakić (Rekord Bjalsko Bjala, Poljska), Aleksandar Tomić (Kekemet Futsal, Mađarska), Slobodan Rajčević (Mostar Staklorad, BiH), Miloš Simić (CSM Deva Futsal, Rumunija), Strahinja Petrov (Kiampiano, Italija), Ninosalv Aleksić (Novi Pazar), Nikola Matijević (Al Arabi, Kuvajt), Kristijan Vasić (Loznica Grad), Denis Ramić (CSM Deva Futsal, Rumunija), Đorđe Rosić (Loznica Grad 2018), Lazar Marinković (Torpedo, Rusija), Ensar Redžović (Novi Pazar), Dragan Tomić (Anderleht, Belgija).

Selektor Dejan Majes.