Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Osnovnu i srednju školu „9. maj“ i uručio novogodišnje paketiće učenicima te škole.

 

Gradonačelnik je istakao da su novogodišnji praznici prilika da se pokaže solidarnost, humanost i da se iskaže saosećanje prema onima kojima je to i najpotrebnije.

„Nastavljamo tradicionalnu akciju da u okviru novogodišnjih i božićnih praznika obradujemo naše sugrađane sa određenim programom i sadržajem na trgu, ali i da obradujemo i osetljive kategorije, poput učenika koja pohađaju OSŠ „9. maj“. Nije ovo samo deljenje poklona, već skretanje pažnje na ovu osetljivu populaciju i njihov potencijal. Na nama je da prepoznamo taj potencijal, da budemo svesni da su oni deo naše zajednice. Završavamo novi objekat koji će  značajno da unapredi vaspitno-obrazovni rad u ovoj ustanovi. Očekujemo da će sledeća školska godina početi u novom objektu“, rekao je gradonačelnik.

Snežana Vukić, direktorka OSŠ „9. maj“ zahvalila se gradonačelniku Zrenjanina i lokalnoj samoupravi što već, tradicionalno tokom novogodišnjih praznika posete ovu školu i uruče deci paketiće.