U Srpskoj Crnji za vikend je održan prvi Novogodišnji bazar na kojem su svoje proizvode izlagali brojna udruženja i zanatlije ovog kraja.

Posetioci su imali priliku da uz kuvano vino i muziku uživaju u pretprazničnoj atmosferi.

Deda Mraz je uručio paketiće i poklone deci koja su učestvovala na konkursu “Praznična čarolija“.

Tročlani žiri u sastavu Zorice Glišić, Biljane Crvenkov i Tanje Ferenčev  imao je čast da odabere najupečatljivije radove među mnoštvom sjajnih prijava.

Pobednici dečijeg konkursa
,,Praznična čarolija“
Likovni konkurs
PRVO MESTO: Leona Đeri, treći razred Nova Crnja
DRUGO MESTO: Anastasija Gavrić, prvi razred Srpska Crnja
TREĆE MESTO: Jelena Jovin, 5,5 godina Radojevo i Andrej Škuletić, 5 godina Vojvoda Stepa

Literarni konkurs
PRVO MESTO: Milica Jevremović, četvrti razred Srpska Crnja
DRUGO MESTO: Vasilije Erdeljan, 6 godina Aleksandrovo
TREĆE MESTO: Aleksandra Žurko, drugi razed Srpska Crnja

Program Novogodišnjeg bazara u Srpskoj Crnji vodio je Igor Karadarević.

„Naš Novogodišnji bazar okupio je različite izlagače, udruženja i talentovane pojedince, obogaćujući atmosferu toplinom zajedništva. Posebnu pažnju posvetili smo našim najmlađima koji su prethodne nedelje učestvovali na konkursu “Praznična čarolija“, rekao je Nikola Tolčin, direktor Turističke organizacije opštine Nova Crnja.

„Ponosno ističemo prvoplasirane u likovnom i literarnom takmičenju, koji su nagrađeni peharima i paketićima. Za sve učesnike, tu su bile i utešne nagrade – knjige i slatkiši, zahvaljujući podršci Dragoslava Ilic i izdavačke kuće “Sezam book“ iz Beograda, koji su nas na ovaj način podržali. Svaki posetilac je nosio osmeh tokom ove čarobne subote, uživajući u prazničnom duhu uz tople napitke i slatkiše, čineći ovo popodne nezaboravnim! Veliko hvala svima koji su doprineli – jedva čekamo sledeću godinu, s nadom da će okupljanje biti još veće, a radost još obilnija“, istakao je Nikola Tolčin.

Svi dečji radovi biće izloženi u dvorcu u Srpskoj Crnji, u periodu od 27. do 29. decembra u okviru manifestacije „Deda Mrazovno novogodišnje selo’“.

 

 

 

 

 

 

Organizator manifestacije „Novogodišnji bazar“ u Srpskoj Crnji je Turistička organizacija opštine Nova Crnja.