Posetom mesnoj zajednici Klek, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima završio je danas drugi ciklus aktivnosti “Da nam sela budu bliža” i obilazak svakog od 22 naseljena mesta na gradskoj teritoriji. Današnja poseta počela je radnim sastankom s predstavnicima MZ “Klek”, a potom je gradonačelnik obišao prostor u centru sela koji se uređuje za potrebe pijace i drugih sadržaja na otvorenom.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i novi ciklus poseta naseljenim mestima, koji će uslediti već od februara naredne godine.
“Kao što smo činili tokom posete svakoj mesnoj zajednici, i ovde smo napravili presek stanja i razgovarali o tome šta je urađeno u odnosu na prethodni period. Krenuli su radovi u okviru završne faze izgradnje kanalizacije, finansirali smo i realizovali jednu fazu radova na platou koji smo obišli, imali smo letos interventne radove na zameni krova u školi, a u saradnji s Pokrajinskom vladom sufinansirali smo i mere energetske sanacije, odnosno zamene rasvete u delu škole”, rekao je gradonačelnik i pomenuo još jednu aktivnost u ovom selu koja je obeležila godinu.

“Klek je dobio nove stanovnike, završena je zgrada sa oko 1800 kvadratnih metara, za 25 porodica iz programa za izbegla i interno raseljena lica, to je dodatni stimulans i za ovu mesnu zajednicu i za njene nove meštane, koji su se odlučili da ovde stvaraju svoju budućnost. Ostaju nam radovi na završetku kanalizacione mreže i asfaltiranju ulice u okviru prilaza za buduću industrijsku zonu, dakle unapređivanje te vrste infrastrukture, što će doprineti i privrednom razvoju ovog naseljenog mesta”, istakao je gradonačelnik nakon današnje posete.

Predsednik Saveta MZ Klek Goran Marković izrazio je zadovoljstvo zbog akcije “Da nam sela budu bliža” i dobre komunikacije s gradonačelnikom i njegovim saradnicima.
“Mi smo uvek dobrodošli i rado primljeni kod gradonačelnika, ali je ipak drugačije kada on dođe na lice mesta i neposredno se informiše o našim konkretnim problemima, jer smo onda mnogo bliže rešenju problema. Od prošle posete do danas radi se na rešavanju jedne faze kanalizacije, a što se tiče ovog platoa, preostao je deo radova za koji se nadam da će biti završen do sredine sledeće godine. Saradnja s Gradskom upravom je odlična, a sama akcija je veoma pozitivna”, kazao je Marković.

Dodao je da je najveći problem meštana gradnja kanalizacije, do čijeg je kompletnog završetka preostalo da se urade delovi dve ulice, a u planovima za narednu godinu je i završetak pijačnog platoa, kao i završetak svih radova na hramu Svetih otaca. U zgradi OŠ “Jovan Dučić” izvešće se zamena dela rasvete štedljivim svetiljkama.