Zrenjaninska biblioteka uz prijatelje i ove godine organizuje veliku humanitarnu akciju prikupljanja paketića za decu iz materijalno ugroženih porodica.  

Na više mesta u gradu biće prihvatni punktovi za paketiće namenjene deci iz Zrenjanina i okolnih mesta. Jedan od njih jeste Dečje odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“,  gde se prikupljaju paketići za decu iz naseljenih mesta u okolini Zrenjanina.

 

Biblioteka ovu humanu priču realizuje u saradnji sa neformalnim grupama: „Tate za decu Zrenjanin“ i  „Budimo ljudi“ (nekadašnji Obrok za porodicu) koje putem društvenih mreža već dugo i predano pomažu mnoge porodice u gradu i okolini.

Prošle godine, zahvaljujući velikom odzivu zrenjaninskih škola i ljudi dobre volje, 605 paketića stiglo je do isto toliko mališana u stanju socijalne potrebe koji žive u 19 naseljenih mesta: Jarkovac, Neuzina, Konak, Ečka, Orlovat, Melenci, Stajićevo, Lukićevo, Elemir, Taraš, Lazarevo, Međa, Belo Blato, Lukino selo, Aradac, Perlez, Jaša Tomić, Tomaševac, Crna Bara.

Važno je napomenuti da je humanitarna akcija proistekla kao inicijativa koja okuplja dobre ljude, nema politički, niti verski predznak, nije dozvoljeno prikupljanje novčanih donacija, niti promovisanje firmi i udruženja.

Kako napraviti paketić?

Sve što je potrebno jeste da se par slatkiša, grickalica, sok i neka lepa novogodišnja poruka spakuje u ukrasnu kesu i donese na Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke ili do nekog od prihvatnih punktova naznačenih na plakatu, do 23. decembra. 

 

Sva deca bi trebalo da se raduju praznicima. Pokažimo da smo u teškim vremenima solidarni.

U dobroj veri da snagu da menjaju svet na bolje imaju dobri ljudi!