U Botošu je u petak 1. decembra održana tradicionalna „Plavo – bela noć“  Fudbalskog kluba  „Omladinac 1932“. Ovaj klub  ima veliku tradiciju dugu više od devet decenija.

Foto Grad Zrenjanin

Na početku su u hali sportova Aleksandra Kareljina u Botošu odigrane utakmice između najmlađih fudbalera Omladinca i Zadrugara iz Lazareva. Pre početka prve utakmice zamenik gradonačelnika Saša Santovac deci je uručio  sportsku opremu u vidu lopti i dresova.

Odigrane su tri utakmice u najmlađim kategorijama.

Foto Grad Zrenjanin

Omladinac -Zadrugar (2012 god.) 4:1

Omladinac – Zadrugar (2013 god.) 0:2

Omladinac -Zadrugar (2016 god.) 7:3

Veterani Proletera i OFK Beograda

Nakon najmlađih na scenu su stupili najstariji, odnosno veterani Proletera koji su odigrali revijalnu utakmicu sa veteranima OFK Beograda koji su slavili rezultatom 3:1. Strelci za OFK bili su Krstić, Božović i Anđelković, dok je počasni gol za veterane Proletera postigao Markoski.

U drugoj utakmici Omladinac je igrao protiv ekipe PKB-a. Gosti su odneli pobedu rezultatom 2:1. Golove su postigli Bajrami i Barać za PKB  i Šemić za Omladinac.

Domaćin proslave, Branisal Lazić na svečanom skupu u hotelu u Botošu, ugostio je brojne zvanice među kojima su bili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnik ministra za sport Željko Trajković, sportski radnici i predstavnici prijateljskih klubova.

Foto: Branislav Lazić i Željko Trajković

-Zahvaljujem se svim gostima koji su došli da uveličaju naše slavlje i podrže naš fudbalski klub“, rekao je predsednik FK „Omladinac“ Branisalv Lazić.

Branislav Lazić uručio je ikone i zahvalnice pojedincima i klubovima koji su dali svoj doprinos za rad i razvoj Fudbalskog kluba „Omladinac“.