Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je novembra ove godine javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena i uputio poziv svim zainteresovanim ženama da učestvuju na tom konkursu, a danas su u Multimedijalnoj sali Gradske kuće potpisani ugovori sa 55 korisnica koje su ispunile uslove za dodelu bespovratnih sredstava.

Ove godine bespovratna sredstva dobilo je 55 preduzetnica sa teritorije grada, a Grad Zrenjanin za tu namenu opredelio je 8,1 milion.

„Protekle tri godine iz budžeta grada Zrenjanina opredelili smo ukupno petnaest miliona dinara za podršku ženskog preduzetništva. Prve, 2020. godine imali smo dvanaest korisnica, a na današnji dan smo sve ukupno potpisali sa pedeste pet korisnica sredstava. Mislimo da je ovo jedna dobra mera, joe jedna mera podrške lokalne samouprave ženskom preduzetništvu. Mislimo da je ovo jedna dobra mera, da je ovo podrška lokalne samouprave ženskom preduzetništvu i podrška lokalne samouprave rodno-ravnopravnom budžetiranju, kada je u pitanju budžet grada Zrenjanina – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.