Jubilarna 10. turističko – gastronomska manifestacija „Beloblatska kobasica“, počela je juče takmičenjem u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima, a danas je nastavljena takmičenjem u pravljenju svežih domaćih kobasica, za šta se prijavilo blizu 70. ekipa.

Drugi dan Kobasicijade u Belom Blatu okupio je rekordan broj posetilaca i izlagača.

Miris pečenih, suvih i svežih kobasica širio se danas Belim Blatom nadomak Zrenjanina.

 

POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU KAKO JE BILO DRUGOG DANA NA 10. KOBASICIJADI U BELOM BLATU OVDE

Organizovane su  prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, kao i alata i pribora za svinjokolje.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE

OBORENI SVI REKORDI NA 10. KOBASICIJADI

Samo prvog dana jubilarne Kobasicijade, malo banatsko mesto Belo Blato posetilo je više hiljada posetilaca iz Srbije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Posetioci u ovo malo mesto došli su u preko 7000 automobila i 20 autobusa.

Očekuje se da danas manifestaciju posetini preko 15.000  posetilaca.

Direktorka Turističke organizacije grada Zrenjanina, Sanja Petrović sa poznatim influenserom Paqito- Pavlom Brankovićem.

Ove godine takmičilo se oko 70 ekipa, koje su imale zadatak da od dobijenih namirnica pripreme što bolju kobasicu. Ekipe su predale žiriju 30cm pečene i 30cm sveže kobasice.

Organizatori Kobasicijade su za najbolje takmičare, obezbedili vredne nagrade.

Za dobru atmosferu priređen je i bogat kulturno- umetnički i muzički program koji je održan na centralnoj bini u velikom „party šatoru“ posebno uređenom za ovu priliku. Goste će drugog dana manifestacije zabavljati Miki Bilić & Tuti Fruti bend.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin u organizaciji Mesne zajednice Belo Blato i Turističke organizacije grada Zrenjanina.

Počela 10. Kobasicijada u Belom Blatu (VIDEO)