U prilogu vam prenosimo saopštenje za javnost kompanije Metito.

„U skladu sa našom posvećenošću rešavanja dugogodišnjih izazova sa vodom u Zrenjaninu, Metito, globalni lider u pružanju rešenja za pametno upravljanje vodama, predano radi na implementaciji održivog rešenja kroz projekat prečišćavanja vode u Zrenjaninu u koordinaciji sa gradom Zrenjaninom.

Vođen svojim temeljnim principima uticaja, održivosti i inovativnosti, Metito je posvećen unapređenju kvaliteta života u lokalnoj zajednici obezbeđivanjem pouzdanog i efikasnog sistema za prečišćavanje vode od pokretanja projekta za prečišćavanje vode u Zrenjaninu. Projekat prečišćavanja vode trenutno je pri kraju kompletiranja Faze 1 (tehnička voda), koja je podrazumevala projektovanje, proizvodnju i ugradnju DAF i degazator sistema za uklanjanje gasova metana, organskih materija i arsena iz sirove vode, praćena opsežnim periodom testiranja od dva meseca i zadovoljni smo postignutim rezultatima.

U Fazi 2, u okviru daljeg unapredjenja projekta, planiramo da implementiramo novu opremu u postrojenje zajedno sa potrebnim gradjevinskim radovima. Ovaj važan korak ima za cilj da garantuje dosledno i pouzdano vodosnabdevanje, u skladu sa standardima navedenim u Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Ova faza predstavlja ključni korak u rešavanju pitanja vode za piće u Zrenjaninu“, navodi se u saopštenju.