Sport- U nedelju 04.02. u Ubu po drugi put održan  je Kup „Miloša Obilića“. Na takmičenju je učestvovalo preko 150 takmičara iz Srbije, Nemačke, Bugarske i Francuske u disciplini mač za uzrast dece od 10 do 17 godina kao i u floretu za seniore. Članovi Mačevalačkom kluba Omladinac i ovog puta pokazali su se kao najtrofejniji klub na takmičenju.

Najbolja je bila Magdalena Ćika koja je pored zlata u svojoj kateforiji U14, osvojila i zlato u starijoj kadetskoj konkurenciji. Titulu najboljih zauzeli su i Marina Mukušan kao i Aleksandar Mukušan u kategoriji U10. David Matić je bio najbolji u kategoriji U12.

Vicešampioni su bili Dijana Bajić do 12 i Ena Penzeš do 14 godina. Bronzanim medaljama su se okitili Radovan Đukić do 10 godina, Isidora Doroški do 17 godina, Petra Budišin do 12 godina kao i Ivan Bundalo i Mila Zorić kod seniora u floretu.

„Vrlo smo zadovoljni uspehom naših takmičara. Ovo je bila poslednja priprema pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje za dve nedelje u Napolju (Italija) za kadete i juniore. Nekima će ovo biti prvi put da brane boje srpske zastave na prventsvu Evrope“- istakla je pomoćni trener Teodora Golić.

. Za predstavnike na ovako velikom takmičenju, kao i ulazak u samu reprezentaciju Srbije izborilo se 5 članova Omladinca:

1. Isidora Doroški-mač kadetkinje

2. Magdalena Ćika-mač kadetkinje

3. Mila Zorić-floret kadetkinje

4. Teodora Pomorišac-mač juniorke

5. David Ujčić-mač juniori

Želimo im puno uspeha i čekujemo da na najbolji način predstave našu državu- istakli su iz MK Omladinac.