U celom svetu 15. februar obeležava se kao Svetski dan dece obolele od raka. 

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, taj dan obeležava već 20 godina. Tako će biti i ove, u više od 30 gradova širom Srbije.

U Zrenjaninu, prigodnim programom podrške koji su organizovali Kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ od 12.00 časova nastupiće:

 

Plesni klub „Free Dance“Dečji hor vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“KUD „Pionir“Dečji hor „Sanjalice“KUD „Đerđef“Muzička akademija „Pejčić“OSŠ „9. maj“KUD „Moja Sosa“Kreativna radionica „Iskrice“

 

U Srbiji godišnje oboli 350 dece ali veoma je važno znati da je ova teška bolest kod dece i mladih u najvećem broju slučajeva izlečiva.

Za izlečenje je, uz medicinske terapije, za male pacijente i njihove porodice najvažnije da imaju što bolje i modernije uslove lečenja i nege ali je isto tako važna i podrška svih nas.

 

Svi koji žele, mogu se pridružiti kampanji #IJASEBORIM: dolaskom u centar grada 15. februara, kao i slanjem SMS poruke sa tekstom 1 na 1150*

(*Cena SMS poruke je 100 dinara i važi za sve mreže).