Sport- Rukometašice Srbije pred punim tribinama Kristalne dvorane u Zrenjaninu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u tri države Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, nisu uspele da savladaju favorizovane Crnogorke izgubivši minimalnom razlikom 30:31 (12:16).

Foto: Pune tribine Kristalne dvorane

Foto: Gradonačelnik Simo Salapura i minstar omladine i sporta Zoran Gajić

Ostvarile su Crnogorke prednost od 4 razlike u 10. minutu i uspele da do kraja prvog poluvremena održe gol razliku, te se na odmor otišlo rezultatom 12:16.

U nastavku naše devojke su sjajno odigrale i već na sredini 2. poluvremena uspele  da izjednače rezultat na 22:22. Nakon penala Anđela Janjušević je prvi put u 47. minutu meča dovela Srbiju u vođstvo od 24:23.

Do kraja je viđen egal meč, Crnogorke su tri minuta pre kraja imale 2 gola prednosti zahvaljujući dobrim odbranama golmana Keli Antigre. Dve minute pre kraja odličnom igrom uspele su da izjednače naše devojke na 30:30. Povela je reprezentacija Crne Gore 31:30 i imale su rukometašice Srbije poslednji napad, ali je Jovana Jovović  ispustila loptu i Crnogorke su slavile rezultatom 30:31.