Zrenjanin- U utorak, 27. februara 2024. godine, dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, prof. dr Milan Nikolić i direktor Narodnog muzeja Zrenjanin Siniša Onjin potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji ovih dveju ustanova.

Nakon dugogodišnje uspešne saradnje fakultet i muzej očekuje još intenzivnija i produktivnija saradnja u budućnosti.

 

Ovaj Ugovor, na osnovu obostranog interesa, omogućava razmenu znanja i realizaciju zajedničkih praktičnih dostignuća, zajednički rad na razvojnim, razvojno-istraživačkim, naučnim, inovacionim i drugim projektima, kao i realizaciju naučnih istraživanja i istraživanja koje se sprovode u okviru realizacije završnih radova studenata.

Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin i Muzej očekuje zajednička realizacija tehničkih rešenja, unapređenje postojećih rešenja i realizacija patenata, organizovanje stručnih predavanja i obuka namenjenih studentima ali i zaposlenih u Muzeju, zajednički rad na profilisanju kadrova u skladu sa savremenim tehnološkim tokovima i trendovima poslovanja. Nadamo se poboljšanju efikasnosti rada realizacijom i primenom savremenih naučnih i stručnih metoda i tehnologija, kao i kreiranju inovacionih rešanje. Takođe, Narodni muzej Zrenjanin učestvovaće u realizaciji i izvođenju stručne prakse studenata Fakulteta.