Gradski duvački orkestar Zrenjanin, i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, Muzičkom školom „Josif Marinković“ – Zrenjanin i Fúvószenekarok és Együttesek Hungarian and East Central European Association Közép-Kelet-Európai Szövetsége WASBE – Tagszervezet – WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles) ove godine organizuju  XVIII Vojvođanski Brass festival“ koji će se održati 7. februara u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin sa početkom u 15 sati.

Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz skoro svih vojvođanskih muzičkih škola. Festival je revijalnog karaktera i jedini je ovakvog tipa za limene duvače u Vojvodini i šire. Nastupaju najbolji učenici muzičkih škola iz Vojvodine (Novi Sad, Pančevo, Subotica, Apatin, Sombor, Vršac, Senta, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zemun, Novi Kneževac…).

Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije iz drugih žanrova: popularna – evergrin muzika, džez standardi, starogradska i narodna muzika.

Ulaz je besplatan.