Grad Zrenjanin je kroz podršku preduzetništvu i starim zanatima u poslednje tri godine  opredilio više od  20 miliona dinara, Gizela Nemet jedna je od korisnica  sredstava konkursa za podršku starim zanatima Grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas dom Gizele Nemet i detaljnije se upoznao  o njenoj proizvodnji unikatnih dekorativnih sveća, a kako je danas Veliki petak sa domaćicom je ofarbao i jaja.

„Grad Zrenjanin je kroz podršku preduzetnicima i starim zanatima poslednje tri godine opredelio  više od 20 miliona dinara, a prošle godine, prvi put, opredelili smo  2 miliona dinara za podršku starim zanatima i poslovima domaće radinosti i evo nas danas ovde upravo tim povodom u poseti kod Gizele Nemet koja pravi umetnost od voska. Došli smo da je obiđemo i da vidimo kako sve to funkcioniše, da se raspitamo da li možda kroz budući konkurs da unapredimo neke uslove“, rekao je gradonačelnik. Ono što želim da istaknem je da već sledeće nedelje raspisujemo konkurs za stare zanate za poslove domaće radinosti“, rekao je gradonačelnik Simo Salapura i  pozvao sve da iskoriste konkurs koji će uskoro biti objavljen na sajtu grada.

Gizela Nemet je istakla da joj sredstva dobijena na konkursu mnogo znače u razvoju njene kreativnosti.