Sport- Juče je u Kovinu odigrano finale prvenstva Vojvodine za pretpionire u kojem su odbojkaši Proletera osvojili naslov prvaka. Učešće su uzele četiri ekipe : OK Proleter Zrenjanin, OK Bavanište, SK Volleyiz Novog Sada i OK Borac iz Starčeva.

Do finala za odbojkaše Proletera nije bilo prepreke, a u finalnoj utakmici, bez izgubljenog seta, trijumfovali su nad ekipom OK Borac.

MVP Kosta Tančić

Epitet najboljeg pojedinca-MVP turnira, zasluženo je poneo kapiten Kosta Tančić, dok je priznanje za najboljeg servera dobio  Uroš Zarin.

Najbolji server Uroš Zarin

„Utakmica je bila sjajna. U finalnoj utakmici su se sastale dve odlične ekipe i zaista se mogla videti vrhunska odbojka za taj uzrast. Moji momci su zaista odlično igrali i zasluženo postali šampioni Vojvodine. Mi u klubu veliku pažnju obraćamo na rad sa njima. Sve su to samo naša deca, iz našeg kluba“- rekao je trener Darko Jančić.

Devojčice su u subotu, 23.marta, postale vicešampionke Vojvodine. U finalnoj utakmici poražene su od ekipe OK Jedinstvo iz Stare Pazove. Za najboljeg smečera turnira proglašena je kapiten Darija Gordić, a servera Ana Čičković.

“ Ovim putem želim da se zahvalim roditeljima i drugarima iz kluba koji su nam bili velika podrška i napravili sjajnu atmosferu u Kovinu i Sremskoj Mitrovici gde su se odigrala prvenstva. Bez njih ove titule ne bi imale ovakav sjaj. Nama sada predstoje pripreme za državno prvenstvo kako za pretpionirsku selekciju, tako i za naše pionire“- istakao je Jančić.

Za Proleter su nastupali : Tančić -kapiten, Miličić, Zarin, Nikin, Šegrt, Nešiċ, Kličković, Tripković, Zarić, Djuriček i Banč.

Za tim devojčica igrale su: kapiten Gordić, Puhalo, Čičkoviċ, Bogasenieva, Štrbac, Ćurčiċ, Gardinovački, Stanojević, Boškoviċ, Djordjeviċ, Uvalin, Rogan, Božić, Kapor, Naumoski i Manojloviċ