Sport- Fudbaleri Radničkog, pred oko 300 gledalaca na stadionu kraj „Skrobare“, nastavili su trku u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ i na samoj premijeri pred zrenjaninskom publikom,  sa 8 novih  igrača u postavi i novim trenerom Zoranom Levnaićem, odigrali na ravne časti sa ekipom Kabela iz Novog Sada rezultatom 0:0.

Obe ekipe na početku utakmice odmeravale su snage i oprezno ušle u meč, da bi prvu priliku imali domaći u 25. minutu kada je Kovačević primio loptu na ivici šesnaesterca ostavio je za Mitrovića koji je šutirao pored gola gostiju. Ubrzo su zapretili gosti kada je  Bakos loptu zahvatio glavom, ali je siguran na golu bio golman Đekić. Mladi bonus Radničkog  Ivan Milanović snažno je šutirao u 29. minutu, ali je lopta završila pored stative. Minut kasnije  imao je priliku Mitrović, nakon odlične asistencije Karišića, ali je lopta završila tik iznad prečke gostiju.

Gosti su prvi put zapretili u 32. minutu kada je na odličnu asistenciju kapitena Kabela Petrovića, Ilić glavom pogodio direktno  golmana Đekića.

U drugom poluvremenu Radnički je opet imao prvu priliku kada je Karišić  izveo korner, a Pelemiš loptu glavom poslao pored gola. Pet minuta kasnije bili su konkretni i gosti kada je Prvulović odlično pronašao Milisavljevića, ali je golman Đekić na vreme istrčao i sprečio siguran pogodak za goste.

Foto: Marjanović i Provči u duelu

Na terenu je potom nastao muk kada je igrač Radničkog Provči imao duel u skoku i ostao bez svesti. Nakon brze intervencije doktora on je posle 5 minuta ustao, ali je potom  Hitna pomoć ubrzo došla i odvela Provčija u Urgentni centar.

Foto: Hitna pomoć je brzo reagovala

U 80. minutu viđena je najbolja prilika na meču kada je golman gostiju Dražić izašao na ivicu šesnaesterca i greškom dodao loptu Petru Radiću koji je pokušao da ga  lobuje, ali je lopta završila tik pored stative gostiju. Poslednja  prilika na utakmici  viđena je kada je igrač gostiju Milisavljević glavom pogodio, na sreću domaćih, direktno u golmana Đekića, Radnički – Kabel 0:0.

U sledećem kolu, 10. marta, fudbaleri  Radničkog gostuju ekipi Tise iz Adorjana.

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Dekić, Marković, Pelemiš, Nikolić, Topić, Mitrović, Karišić, Kovačević, Milanović, Provči i Borisavljević. Zamenici igrača: Čestić, Gardinovački, Radić, Stevanović, Arsić, Vrbljanac i Kosović.

FK KABEL: Dražić, Trninić, Marjanović, Batos, Paunović, Serdar, Ilić, Đurić, Petrović, Apostolovski u Milisavljević. Zamenici igrača: Mijanović, Gajić, Novaković, Prvulović, Trpčević, Prolić i Pivaš.