Sport- Za takmičare i trenere Odbojkaškog kluba Proleter iz Zrenjanina ova godina, bez obzira na sve okolnosti, bila je veoma uspešna. Za naš portal rezultate u protekloj godini sumirao je trener Predrag Tanacković.

„Prema bilansu uspešnosti, naši seniori su zauzeli na kraju polusezone šesto mesto, u okviru Druge republičke lige. U ligi se takmiči 12 klubova i za ovu tešku godinu to je veliki uspeh. Moramo da kažemo da je jedan deo dobrih igrača otišao iz kluba, ne zato što nisu hteli da treniraju i igraju, nego su zbog studiranja otišli iz našeg grada i život ih je naravno odveo u drugom pravcu zbog toga“ – rekao je trener Predrag Tanacković.

Seniorke se takmiče u Prvoj vojvođanskoj ligi, grupa Jug i na kraju ove polusezone zauzele su treće mesto na tabeli što je odličan plasman, a i pionirke su izborile plasman za Vojvođansko prvenstvo.
Pionirska selekcija dečaka ostvarila je dosta uspeha, kako u okviru prvenstva Vojvodine gde su zauzeli treće mesto na tabeli, tako i na turnirima. U oktobru mesecu 2022.godine u Kruševcu, bili su pobednici odbojkaškog turnira pod nazivom „Šarengradski kup 2022“, gde su osvojili i pojedinačne nagrade, pa je Miloš Smiljanski proglašen je za najboljeg igrača na turniru (MVP), Aleksej Jelisić za najboljeg korektora, a Marko Zečar za najboljeg dizača na turniru. Na XIII medjunarodnom Novogodišnjem festivalu odbojke dečaci su zauzeli visoko četvrto, što je zaista dobar rezultat.
Naši najmlađi odbojkaši bili su prvaci države u pretpionirskoj konkurenciji i prvaci Vojvodine. Ovo je kruna jednog dugačkog puta, na kom je bilo mnogo rada, emocija, strpljenja. Titula je dokaz da Zrenjanin ima veliki potencijal u odbojci, mnogo talentovane dece i nadamo se da će doći do veće popularizacije ovog prelepog sporta.
Naša deca odbojku vole, vide sebe u tom sportu i u budućnosti i nije im problem da pored redovnih školskih obaveza redovno treniraju.
Uskoro nam kreće nova takmičarska sezona gde nam predstoji dosta izazova. Do tada mi nastavljamo intezivno sa radom i treninzima. Imali smo vrlo kratku pauzu tokom praznika.
Nadamo se da će nam ova godina biti bolja, lepša i još uspešnija.
Na kraju bi napomenuli, da klub, takođe, organizuje letnje kampove i pripreme, gde se, u trajanju od 7 dana, osim treninga u zatvorenom i na otvorenom prostoru, razvijanju motoričkih i psiholoških sposobnosti, posvećuje pažnja i druženju, igri i zabavi, dodao je na kraju razgovora Predrag Tanacković.

BUDITE U TOKU – SKINITE APLIKACIJU ZRKLIK OVDE