Sport- Izborna skupština FK „Radnički“ održana je danas u konferencijskoj sali Kristalne dvorane na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Nakon izbora radnog predsedništva i izborne komisije jednoglasno je usvojen finansijski izveštaj, a zatim je usledilo raspuštanje dosadašnje uprave kluba.


Nakon ostavke prisutnima se obratio nekadašnji predsednik Darko Tošić.
„Više od 7 godina bila mi je čast i zadovoljstvo što sam bio na čelu Radničkog uz naravno veliku podršku grada Zrenjanina i mojih najbližih saradnika. U tom periodu bilo je uspona i padova, ali smo ipak održali srpskoligaški status. Novom rukovodstvu želim puno uspeha, formalno sam napustio ovaj klub, ali ću uvek biti uz njega. Zrenjanin zaslužuje klub u višem rangu i nadam se da će novo rukovodstvo taj plan ostvariti“- istakao je Tošić.

Darko Tošić i Daniel Vukmirica

Nakon obraćanja Darka Tošića izabrano je novo rukovodstvo kluba. Za predsednika je imenovan Daniel Vukmirica, a za sekretara Velibor Mladenović.

Zatim je predsednik Vukmirica predstavio svoj tim. Funkciju potpredsednika kluba obavljaće Bojan Ravić, sportski direktor biće Kosta Bjedov i tehnički direktor Predrag Tatić. Članovi upravnog odbora su dr Branislav Nešić i Zoran Šemić.

„Ovaj tim će voditi poslove do kraja sezone i pripremićemo svečanu Skupštinu  kako bi ispoštovali rokove Fudbalskog saveza što se tiče prijavljivanja novog imena kluba i novog stadiona na kojem ćemo nastupati. Želim da se zahvalim Darku Tošiću na korektnosti i nadam se budućoj saradnji škole fudbala Bambi i našeg kluba“- istakao je novoizabrani predsednik Radničkog Daniel Vukmirica.

Skupštini su, pored novog rukovodstva, prisustvovali sadašnji igrači Radničkog kao i treneri svih selekcija.