JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin radi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Marka Oreškovića, zbog čega je jedan deo pomenute ulice zatvoren za saobraćaj.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u ponedeljak 01. aprila započelo je radove na sanaciji havarije na fekalnoj kanalizacionoj mreži u ulici Marka Oreškovića, zbog čega je jedan deo pomenute ulice zatvoren za saobraćaj, dok je pešacima omogućeno kretanje pešačkom stazom.

„Za saobraćaj je trenutno zatvoren deo od raskrsnice ulice Marka Oreškovića sa Pančevačkom ulicom do ulaska na parking prostor Gomeks Totala, a mesto izvođenja radova je ograđeno i obeleženo odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

U pitanju su kompleksni radovi na većim dubinama koji obuhvataju zamenu oko 20 metara kanalizacionih cevi kao i rekonstrukciju postojećih šahtova na kanalizacionoj mreži.

Zbog složenosti posla planirano je da radovi traju 15 radnih dana. Nakon završetka radova ulica će biti puštena u saobraćaj, a nakon što se izvrši provera rada novopostavljenih cevi i nakon slaganja tla putna površina će biti vraćena u prvobitno stanje.

Sanacijom ove havarije sprečiće se povremeno izlivanje otpadnih voda u naselju Ruža Šulman, ali i omogućiti nesmetano prikupljanje i odvođenje otpadnih voda sa područja koji pokriva crpna stanica koja se nalazi u neposrednoj blizini mesta kvara rekao je mr Siniša Gajin, dipl.inž.menadžm. rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.