U sredu 17. aprila 2024. godine u Velikoj sali  Kulturnog centra  Zrenjanina u 19h, održaće se premijera filma „Iza ničeg 3“ u izvedbi „OREOL TIM-a“.

„OREOL TIM“ je neprofitno udruženje iz Novog Sada koje je posvećeno proizvodnji kratkometražnih i dugometražnih filmova, a čine ga nezavisni umetnici iz raznih oblasti. Svi filmski projekti koje ovo udruženje radi su bez formiranog budžeta.

Gvozden Bosić, potpisnik režije i scenarija filma „Iza ničeg 3“, rodom iz Zrenjanina, ne zaboravlja grad u kojem je odrastao i proveo jedne od najlepših trenutaka, te i ovaj film premijerno prvo prikazuje u Zrenjaninu.

U ovom ostvarenom trećem nastavku, Miladin kao glavni lik, biva usmrćen u prethodnom delu, aliuz invazivnu eksperimentalnu metodu ipak se budi nakon kome od gotovo pet godina. Ipak, sve seodigrava u tajnim odajama organizacije koju ne poznaje. Poslednje čega se seća je noć kada je ubijen. Međutim, za vreme njegovog mirovanja mnogo toga se promenilo. Nastaje novi svet…

 

„Inspiraciju sam pronašao u svakodnevnom životu, gde često možemo videti kako čovek lako može postati oružije zloupotrebe i manipulacije, da to što radi, možda radi u tuđem interesu, a na svoju štetu. Ne samo na svoju štetu, nego i na štetu svojih bližnjih, a nekad ta šteta može da se odnosi na hiljade i milione ljudi.Ovaj film pokazuje koliko je vreme života suviše kratko i koliko se brzo menjamo.Na filmu smo poradili i po pitanju rodne ravnopravnosti, gde nema potčinjenih, nego žene ravnopravno izlaze muškarcima na crtu. Ulaz na projekciju je slobodan, a s obzirom da smo u fazi prikupljanja sredstava za realizaciju novog filma pod nazivom „Dartakum“ koji će se na jedinstven način baviti temom problematičnog delovanja sekti i posttraumatskim sindromom, publika će imati priliku da donira i pomogne realizaciju projekta.  “- izjavio je Gvozden Bosić.

 

Tizer kao najava za film: https://www.youtube.com/watch?v=eG1Gz0iN9sE&t=6s&ab_channel=OreolTeam

Sajt: https://oreolteam.rs/