Sport- Odavno stadion kraj „Skrobare“ nije imao veću posećenost i uspeli su fudbaleri Radničkog to da nagrade, jer su u poslednjim sekundama meča izvojevali pobedu protiv favorizovane ekipe Železničara iz Inđije.  Tokom celog toka utakmice crveno-crni prikazali su bolju igru na terenu i zasluženo osvojili tri boda kod kuće. Nakon ove pobede Radnički zauzima 4. mesto na tabeli.

Odmah na početku meča igrači Radničkog imali su priliku kada je Kovačević sam izašao ispred golmana gostiju, ali šutirao direktno u njega.

Foto: Strahinja Borisavljević u duelu sa nekadašnjim reprezentativcem Sulejmani Miralemom

U 14. minutu Kovačević odigrava povratnu za Mitrovića koji desno iskosa gađa bliži ugao, ali lopta završava tik pored stative golmana gostiju Krivokuće.


Gosti su prvi put zapretili u 25. minutu kada je, nakon centaršuta sa desne strane, lopta stigla do Radmana koji je  glavom uputio šut, ali je Đekić  bio siguran na golu.


Na samom završetku prvog poluvremena Borisavljević je sa 30 metara izveo slobodan udarac, snažno i precizno šutirao, ali je golman gostuju Krivokuća intervenisao i izbacio loptu u korner.

Odmah na startu 2. poluvremena u istom minutu desile su se dve greške odbrane gostiju, prvu je pokušao da iskoristi Kovačević zatim i Borisavljević, ali lopta nije htela u gol gostiju.

U 55. minut Mitrović odlično asistrira za Kovačevića koji sa 10 metara šutira, ali golman gostiju  Krivokuća bio je na mestu. Nedugo zatim probao je odlični kapiten Stevanović sa 20 metara, ali je lopta završila tik pored gola. Gosti su u drugom poluvremenu prvi put zapretili tek u 81. minutu, kada je nakon kornera Bosnića, lopta stigla do Jaćimovića, a on je glavom poslao malo preko prečke domaćih. Stepančev je u 90. minutu izveo korner, Vrbljanac je zahvatio loptu glavom, ali je lopta udarila u igrača odbrane i završila blizu gola gostiju.

Marko Kovačević strelac pobedonosnog gola

U zaustavnom vremenu, nakon greške u odbrani gostiju, na scenu stupa Kovačević  koji loptu povlači po desnoj strani i na ogromno oduševljenje publike i navijača pogađa suprotan ugao golmana Krivokuće za veliku pobedu i još veća tri boda u nastavku prvenstva u Srpskoj ligi „Vojvodina“.

U sledećem kolu fudbaleri Radničkog, 10. aprila, gostuju ekipi Omladinac iz Novih Banovaca.

Rezultate i tabelu pogledajte na našem portalu pod rubrikom SRBIJASPORT OVDE

FK RADNIČKI ZRENJANIN: Đekić, Marković, Pelemiš, Nikolić, Topić, Vrbljanac, Stevanović, Mitrović, Kovačević, Milanović i Borisavljević. Zamenici igrača: Čestić, Karišić, Gardinovački, Janjatović, Kosović, Provči i Stepančev.

FK  ŽELEZNIČAR:  Krivokuća, Saračević, Bošnjak, Radman, Volarević, Ivelja, Živanović, Jaćinović, Sulejmani, Trbović i Miljević. Zamenici igrača: Milinović, Grković, Mauduš, Bosnić, Vasilić, Đokić i Kačar.