Sport- Zrenjanin i Kristalna dvorana pokazale su se kao vetar u leđa našim rukometašicama koje su nakon pobede nad reprezentacijom Turske rezultatom 30:22 obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo.

Odlično su otvorile  rukometašice  Srbije meč i u prvih 5 minuta povele sa 3:0.  Uspele su rukometašice Turske  u 13. minutu da izjednače na 6:6, ali su naše za nepunih 3 minuta opet došle na plus 3.

Prvi tajm aut viđen je u 22. minutu  pri rezultatu 11:7 za Srbiju.  U 23. minutu naše rukomatašice došle su do +5 (12:7). Do kraja prvog dela kontrolisale su utakmicu  i na poluvremenu rezultat je bio 14:10 za Srbiju.

I drugo poluvreme sjajno su otvorile naše rukometašice i već u 37. minutu pogotkom Sanje Radosavljević došle do +7 (18:11).

Na sredini 2. poluvremena Turska je smanjila prednost na 21:16 i selektor Bregar zatražio je prvi tajm-aut.

U 50. minutu opet su rukometašice Srbije stigle do prednosti od osam golova 25:17.

Poslednjih 10 minuta sjajnom igrom rutinski su privele meč kraju naše rukometašice  i u Zrenjaninu, uz veliku podršku publike, izborile plasman na Evropsko prvenstvo, Srbija- Turska 30:22.

Reprezentacija Srbije: Velisavljević, Radosavljević, Majkić, Mandić, Nuković, Janjušević, Risović, Knežević, Jovović, Stamenić, Kubina, Bojičić, Radević, Simić, Lazić i Petrović.

Reprezentacija Turske: Kalyoncuoglu, Akalin, Iskit-Caliskan, Tugel, Bozdogan, Goker, Akgun, Turkoglu, Yilmaz, Sahin, Aydemir, Kara, Dermicelen, Ozturk, Erberktas i Cetin.