Zrenjanin- U saradnji JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i grada Zrenjanina, organizovan je peti po redu Eko- kviz pod nazivom „Prljavo ili čisto – nije isto“, koji polako privodimo kraju.

Tokom marta meseca, dvadeset i jedna škola, učestvovala je u kvalifikacionim takmičenjima. Po završetku kvalifikacija, održano je i uzbudljivo polufinalno takmičenje, a tri najbolje plasirane škole ušle su u finale. Ovogodišnji finalisti su OŠ “Petar Kočić“ Banatski Despotovac, OŠ “Jovan Dučić“ Klek i OŠ “Stevan Knićanin“ Knićanin.

 

Print

Finalno, gradsko, takmičenje održaće se 25. 4. 2024. godine, sa početkom od 10 časova u sportskoj hali ‚‚Zvonko Vujin‘‘ (Hala Medison). Pobednik gradskog, finalnog takmičenja, odlazi na republičko tamičenje, koje će se održati 10. 5. 2024. godine, u Vršcu.

Kviz je imao za cilj podizanje nivoa svesti osnovaca o važnosti ekološkog bontona, kao i usvajanje lepih i korisnih navika, a pored toga protekao je u neizmernoj zabavi i sklapanju novih poznanstava. Finalistima želimo svu sreću i vidimo se opet sledeće godine!