Zrenjanin- Deveti po redu dečji festival „Uskršnje jaje“ održan je danas na Trgu slobode u organizaciji udruženja „Vratimo deci radost u pokretu“, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz učešće mnogobrojnih sponzora.

Organizatori su za mališane pripremili niz zanimljivih igrica, pažljivo biranih u skladu sa starosnom dobi takmičara uz brojne nagrade, a sve to uz bogat i prazniku primeren program na centralnoj bini, sa gostima iznenađenja.

Dečji festival „Uskršnje jaje“ svečano je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Uskršnje gnezdo, uskršnji lavirint i kuglana.

Među prijateljima festivala i ove godine bila je kompanija Mlekoprodukt, koja već dugi niz godina podržava ovu uskršnju manifestaciju posvećenu deci. Tako se u programu festivala našla i Biser radionica „Uskršnje jaje“ na kojoj su najmlađi učesnici, prepušteni mašti oslikavali na štafelajima uskršnje motive, bojili uskršnje figure i ukrašavali uskršnja jaja. Kroz igru i kreativan rad deca su učila o tradiciji obeležavanja Uskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Takmičenje je  bililo u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava.

 

U okviru manifestacije „Uskršnje jaje“ ispred zgrade Vodotornja održana je i Dečja pijaca na kojoj su najmlađi prodavali: garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete koje su sami napravili. Dečju pijacu organizovala je Unija poslodavaca – Sekcija za žensko preduzetništo.

Dečji festival „Uskršnje jaje“ je jednodnevni festival takmičarskog i edukativnog, zabavnog, sportskog, ali pre svega humanitarnog karaktera osmišljen tako da okupi i animira decu i da ih barem na kratko vreme odvoji od računara i mobilnih telefona.