Sport- Derbi „A“ lige FSG Zrenjanin opravdao je očekivanja i pred više od 500 gledalaca viđena je odlična utakmica sa puno golova u kojoj su fudbaleri Gradnulice, protiv prvoplasiranog Zadrugara iz Lazareva, ostvarili pobedu od 4:2.

Sudije Mikalački, Vujanov i Ristić sa kapitenima

Prvi su zapretili domaći, kada je na centaršut Lalovića, Tumo za malo bio neprecizan. U 12. minutu nakon greške na sredini terena, Matić dolazi do lopte, povlači je do gola Zadrugara i pogađa za 1:0 i veliko oduševljenje domaćih navijača.

Slavlje Matića nakon postignutog gola

Igrač gostiju Zemunski u 16. minutu snažno šutira levo iskosa, ali golman Turkulj sigurno interveniše. Blagoje Marković  u 25. minutu izveo je slobodan udarac levo iskosa i odlično pronašao Radulovića koji je glavom loptu poslao tik pored stative gostiju. U nastavku  domaći pritiskaju i Matić pogađa stativu, a za njim i raspoloženi Marković.

Igrač gostiju Popović u 37. minutu odlično proigrava Zemuskog, ali njegov šut ukrotio je Turkulj. Popović je pred sam kraj poluvremena pripretio, ali je i ovoga puta Turkulj bio siguran među stativama.

U drugom poluvremenu krenuo je Zadrugar ofanzivno, prvo je probao Mršić glavom, zatim je Furtula snažno šutirao, ali nisu uspeli da zatresu mrežu domaćih. Probao je i Zemunski u 64. minutu kada je izašao sam na golmana, ali opet je bio siguran na golu Turkulj. U 61. minutu Matić šutira desno iskosa, golman Lučić brani, a na odbijenu loptu natrčava Tumo i pogađa za 2:0. Pet minuta kasnije, igrač Zadrugara Miletić iz slobodnog udarca sa 20 metara postiže evrogol i smanjuje na 2:1.

Nije se dugo čekalo na sledeći gol, raspoloženi Matić u 69. minutu trese mrežu Zadrugara za  3:1. U 83. minutu Milovac posle dužeg vremena, zbog povrede, ulazi na teren i u 89. minutu, nakon centaršuta Miletića pogađa za 3:2.

Tačku na ovaj meč postavlja Marković Blagoje kada je nanizao tri igrača odbrane Zadrugara i pogodio za konačnih 4:2 i veliko slavlje domaćih navijača Gradnulice.

Tabelu i rezultate pogledajte OVDE

FK GRADNULICA: Turkulj, Marković, Knežević, Tumo, Živanov, Kvrgić, Radulović, Radenković, Matić, Prec i Lalović. Zamenici igrača: Đurić, Josimov, Mirčetić, Vukojević, Antić, Cvejanov i Ćurić.

FK ZADRUGAR LAZAREVO: Lučić, Mršević, Zemunski, Trkulja, Marković, Popović, Obradov, Furtula, Erić, Lukić i Mršić. Zamenici igrača: Stanišić, Erić M, Milovac, Lučić, Gaborov, Viskup i Miletić.