Sport- Danas je na stadionu kraj „Skrobare“ Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta vršio testiranja 25 prvotimaca fudbalskog kluba Radničkog iz Zrenjanina. Testiranja prvotimaca Radničkog odlična su provera pred sam start prvenstva u Srpskoj ligi grupa „Vojvodina“ gde će svaki igrač, kao i trener, imati uvid u fizičku spremu, brzinu i generalno formu fudbalera.

Testiranja su vršena pod budnim okom koordinatora Dr Branka Đukića i njegovih pomoćnika merilaca: Petra Blažića, Ane Tepšić, Branislava Prijevića, Danijela Ajalicu, Maneta Mirkovića, Mihajla Miletića i Ivana Milojkovića.

Foto: Župić dr Danijel

„Ovo je više od saradnje ovo je više od prijateljstva, jer 8 godina sarađujemo sa gradom Zrenjaninom i Sportski savezom. Mogu da najavim puno novih stvari koje ćemo uraditi za grad Zrenjanin, a to je testiranje dece osnovnog školskog uzrasta. Ovaj segment našeg testiranja, danas na stadionu Radničkog, želimo da podarimo sportu u Zrenjaninu i da još jednom istaknemo odličnu saradnju sa gradonačelnikom i Sportskim savezom. Sa vrhunskom opremom i stručnim timom Pokrajinskog zavoda proverićemo kako su fudbaleri spremni i kako ulaze u sezonu i naravno uradićemo uskoro i retest. Radničkom želim uspešnu sezonu i da napreduju ka višem rangu – rekao je Župić dr Danijel direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Foto: Župić dr Danijel, Vukosava Đapić Atanacković i Slobodan Alavanja

„Danas ćemo raditi testiranja snage, brzine i kompletna testiranja koja treba da zadovolje i provere formu fudbalera.“- istakao je pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Slobodan Alavanja.

„Iskoristila bih priliku da se zahvalim Pokrajinskom zavodu i posebno direktoru i pomoćniku što su danas sa nama, što nam uvek izlaze u susret i svakako da nam pomažu u našoj misiji da budemo najbolji u Srbiji“ – istakla je Vukosava Đapić Atanacković sekretar Sportskog saveza grada.

„Veliko mi je zadovoljstvo da smo na našem stadionu ugostili Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta koji će nas testirati. Mi smo sada u završnoj fazi priprema, počeli smo 15. januara i proteklo je sve super. Kao i svaki trener moram da naglasim da mi je zadovoljstvo što niko nije povređen tokom priprema. Imamo još nedelju dana do početka prvenstva i utakmice protiv ekipe Kabela kod kuće, a pre toga sada u nedelju igramo utakmicu Kupa FSG Zrenjanin protiv Begeja iz Žitišta i nadam se uspehu u obe utakmice- rekao je trener Radničkog Zoran Levnaić.

Pored igrača koji su testirani, proveri su prisustvovali svi čelnici FK Radnički Zrenjanin, kao i predsednik FSG Zrenjanin Velibor Mladenović.