Najveće takmičenje učenika osnovnih škola u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“ održano je 24. i  25. maja 2024. godine u Beogradu.

Ukupno 112 osnovaca plasiralo se na 55. Republičko takmičenje, a među njima bili su i najbolje plasirani osnovci koji su predstavili Grad Zrenjanin i opštinu Sečanj i Novi Bečej.

Postignut uspeg učesnika Srednjobanatskog okruga:

Grupa B devojčice, Hana Vijatov sa 289 poena osvojila je  3. mesto – OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin- nastavnica Snežana Vranješ.

Hanu, osvojeno 3. mesto, vodi na pripreme za evropsko takmičenje koje će biti održano septembra u Parizu, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

Grupa B dečaci, Danilo Mirkov 268 poena, 4. mesto – OŠ „dr Đorđe Joanović“ Novo Miloševo- nastavnik Dragan Nađalin
Grupa C devojčice, Srđana Anović 250 poena, 15. mesto- OŠ „Mladost“ Tomaševac – nastavnica Dušanka Živojnov
Grupa C dečaci, Jonatan Zakić 286 poena, 5. mesto- OŠ „dr Đorđe Joanović“ Novo Miloševo- nastavnik Dragan Nađalin

Ekipno- Srednjobanatski okrug 5. mesto

Pobednicima 55. Republičkog takmičenja nagrade su uručili generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slaviša Lakićević i predsednik Skupštine Gradske opštine Savski venac, Strahinja Kukić.

I ove školske godine učestvovalo više od 300.000 učenika osnovnih škola širom Srbije, koji su pokazali svoje znanje rešavanjem testova iz saobraćajnih propisa i vožnjom bicikala na poligonima spretnosti i praktičnog ponašanja u saobraćaju.