Zrenjanin–Miloš Dragović, član Vršačkog atletskog kluba 1926 i Kikinđanka Mirjana Mikalački pobednici su 4. MaxBet Zrenjaninskog maratona, održanog danas u našem gradu. Najtežu atletsku disciplinu savladali su 41 takmičar i takmičarka – u muškoj konkurenciji drugo i treće mesto zauzeli su Nenad Živković i Boris Činčurak, dok su među damama iza pobednice stigle Sanja Bucalo i Jadranka Srdač.

Centralnim zrenjaninskim ulicama trčali su i polumaratonci, kroz cilj je prošlo njih 164, a u ovoj kategoriji su najuspešniji bili gost iz Rusije Nikita Masorskij i Sanja Despotović, atletičarka iz beogradskog kluba BMR.

Kao i do sada, najviše interesovanja, pre svega Zrenjaninaca, bilo je za trku zadovoljstva. Stazu dužine 7 kilometara, odnosno jedan krug maratonske trke, istrčalo je skoro 400 atletičara i rekreativaca. Među njima je i ovog puta bio gradonačelnik Simo Salapura, kom su se u trci pridružili i pokrajinski poslanik Rajko Kapelan i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov. Iako su u ovoj trci rezultati, ipak, nekako bili u drugom planu, ostalo je zabeleženo da su trijumfovali Bela Nađ Gelert iz Sente, u muškoj i Sonja Ilić, članica kluba AVIA.

Trčala se i štafetna trka, 3h7 kilometara, u kojoj je nastupilo 17 ekipa, odnosno 51 takmičar. Najbrže je stazu savladala ekipa ”Ulična trka Ečka”, u sastavu Nemanja Đurić, Branislava Badža i Bojan Miljević.

Dan trčanja u Zrenjaninu simbolično su, tačno u 9 časova, otvorili takmičari s invaliditetom, a potom su krug u centru grada istrčali dragi gosti, iz Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka” iz Subotice. Svi su oni trku završili kao pobednici i za taj napor su nagrađeni medaljama i toplim aplauzom publike. Trku su uveličali i zrenjaninski mališani, njih oko stotinu, koji su se nadmetali u glavnoj zrenjaninskoj ulici u “PerSu trci sa osmehom”. Mogle su se na stazi danas videti i cele porodice, koje su prijatno nedeljno prepodne iskoristile za trenutke sporta i rekreacije na gradskim ulicama.


Četvrto izdanje MaxBet Zrenjaninskog maratona otvorila je generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Kako su ranije istakli organizatori, Udruženje “Maraton Tim” iz Zrenjanina, naš grad je, nakon Beograda i Novog Sada, treći grad u Srbiji koji je ušao na mapu organizatora maratonske trke, potvrđujući time u potpunosti epitet “grada sportova” i Evropskog grada sporta 2021. godine.

Izvor:Grad Zrenjanin