Prodajna izložba cveća „Cvetna pijaca“ počela je danas u centru Zrenjanina na kojoj se predstavlja  rekordan broj proizvođača, trgovaca i izlagača iz Zrenjanina i drugih gradova.

Posetioci  tokom ova tri dana, u periodu od 8 do 20 časova, mogu da vide i kupe najraznovrsniju ponudu sadnica, rezanog cveća, opremu za sadnju i baštu…

„Ovo je četvrta prolećna Cvetna pijaca u našem gradu. Praktikujemo svake godine da imamo prolećnu i jesenju cvetnu pijacu i upravo u ovim momentima kada je pravo vreme za uređenje naših vrtova, bašti terasa, ali isto tako i kuća i stanova. Danas  imamo preko 40 izlagača na veliku radost svih naših Zrenjaninaca, jer ovo je jedna od manifestacija koja  zaista izmami osmeh na licu svim Zrenjanincima“, rekla je Sanja Petrović, direktorica Turističke organizacije grada Zrenjanina i najavila niz manifestacija koje nas očekuju u danima koji dolaze.

„Počinje sezona prolećnih manifestacija, danas smo počeli sa Cvetnom pijacom, već sutra 10. maja na pijaci na Lesnini imamo deveti Noćni bazar u Zrenjaninu  čime podsičemo male proizvođače i porodične poslove. Očekuje nas i jedna isto tako lepa manifestacija u subotu na Trgu slobode Prolećno buđenje grada i treća izložba kolekcionara maketa autića i nadalje mnoge manifestacije koje uveseljavaju zaista naše Zrenjanince, ali i sve goste kojih je svakih godine sve više i više u našem gradu“, istakla je Sanja Petrović.

 

Inicijator manifestacije je dugogodišnji poznanik i saradnik Turističke organizacije grada Zrenjanina iz Sombora Dušan Kontić, koji već godinama okuplja veliki broj izlagača i proizvođača ovog najlepšeg proizvoda.

 

Ljubitelji biljaka „Cvetnu pijacu“ u Zrenjaninu mogu obići od danas 9. do 11. maja.