Sport- U Beogradu, na Adi Ciganliji održan je Kup Srbije, najače nacionalno takmičenje u pojedinačnog konkurenciji. Učešće je uzelo ukupno 425 takmičara u sve četiri kategorije, pionira, kadeta, juniora i seniora iz dvadeset klubova. Kajak klub „Begej“ učestvovao je sa devet takmičara i osvojen je rekordan broj medalja.
„Dominirali smo u pionirskoj konkurenciji, osvojivši sve tri zlatne i jednu bronzanu medalju, što pokazuje da smo najperspektivniji klub u Srbiji. Nastavljamo niz odličnih rezultata i u konkurenciji kadeta, Nemanja Vlatković kao mlađi kadet ušao je u finale u diciplini K-1 1000m, dok na duplo kraćoj stazi nije imao sreće da se domogne finala, vremenom je bio prvi iza finalista, što je pokazatelj ozbiljnog rada, naročito su to ovoga puta pokazali pioniri Marko Lakatuš, Ana Zvekić, Danilo Đogović, dok su ostali takmčari na dobrom putu da u narednom periodu budu još bolji i da se domognu medalja. Marko Lakatuš je jedan od najperspektivniji pionira u Srbiji, njega u narednom periodu kao i Nemanju Vlatkovića i Marka Gogolovića čeka  takmičenje Olimpijskih nada koje se ove godine održava u Solnoku u Mađarskoj početkom septembra meseca“ istakli su iz KK Begej.
Pojedinačni rezultati  takmičara:
Pioniri – učešće je uzelo 36 takmičara
K- 1 1000m
Marko Lakatuš
Danilo Đogović
Marko Lončarski nije se plasirao u finale
Teodor Stojko nije se plasirao u finale
Luka Popov nije se plasirao u finale
C-1 1000m
Marko Lončarski
Pionirke – učešće uzelo 18 takmičarski
K-1 1000m
Ana Zvekić
Jelena Nikolić, nije je plasirala u finale
Kadeti – učešće uzelo 45 takmičara
K-1 1000m
Nemanja Vlatković 9.mesto
K-1 500m nije se plasirao u finale
Juniori – učešće uzelo 36 takmičara
K-1 1000m
K-1 500m
K-1 200m
Marko Rakić nije se plasirao u finale.
Treba istaći da se i dojučerašnji takmičar kajak kluba Begej iz Zrenjanina Nikola Kovačević član Šabačke Zorke izveslao sjasno na Kupu Srbije gde je nastavio niz reprezentativnog nastupa. Odlično je veslao u konkurenciji Seniora u K-1 500m zauzevši 4.mesto, zaostavši za drugoplaniranim 0,07 i trećeplasiranim 0,05 sekundi.
Nije imao sreće da se okiti medaljom, ali je obezbedio status Srpskog reprezentativca i prvi put će učestvovati na velikom Evrpskom prvenstvu, gde će nastupati u disciplini K-4 1000m, a potom u Plovdivu na prvenstvu Evrope za seniore 023. Želimo mu da nastavi sa sjajnim izdanjima kao na KUPU SRBIJE“- istakli su iz KK Begej..