Jedanaesti po redu Horski Festival “Slobodan Bursać” ove godine održava se od 31. maja do 2. juna 2024.

Od početka osnivanja, festival se održava prvog vikenda u junu mesecu kada je i nastao u znak sećanja na čuvenog zrenjaninskog dirigenta Sloboda Bursaća koji je ostavio neizbrisiv trag kako u muzičkoj praksi tako i sećanjima nekadašnjih članova hora „Josif Marinković“.

 

Kao i do sada festival zadržava svoj internacionalni karakter, predstavlja gostujuće horove iz Srbije i veliki broj zrenjaninske horova i vokalnih sastava kojima se izuzetno ponosimo jer po broju horista i kvalitetu izvođenja stavljaju naš grad na vodeće mesto u zemlji i regionu. Publika će imati priliku da čuje oko 25 horova mešovitih, muških, ženskih i dečjih koji će u tri večernja termina i jednom matineu predstaviti svoje umeće pevanja i muziciranja. Publiku očekuju nastupi horova iz Slovenije, Hrvatske, Sombora, Bečeja, Leskovca, Novog Sada, Kikinde i Zrenjanina. Festival je revijalnog karaktera.

Organizatori festivala su Kulturni centar Zrenjanina i Horski festival „Slobodan Bursać“. Generalni pokrovitelji festivala su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Grad Zrenjanin.