Zrenjanin- Radovi na izgradnji i održavanje putne infrastrukture na teritoriji Zrenjanina nastavljeni su i ove nedelje, a najintenzivniji su na “Bagljašu”, gde su asfaltirani delovi ulica Žabaljske i Bogdana Teodosina.

Ovde su u pitanju kompleksni radovi, kojima te ulice dobijaju ne samo novu asfaltnu podlogu, već i proširenje sa tri na šest metara, čime se stiču tehnički uslovi i za promenu režima saobraćaja u njima u predstojećem periodu.

Podsećamo, Žabaljska ulica je među najdužim na teritoriji MZ “Veljko Vlahović” i bila je dvosmerna u najvećem delu dužine od 1,6 kilometara, osim između ulica Zdravka Čelara i Bogdana Teodosina. Taj deo ulice, dužine 365 metara, sada je proširen, a tokom radova bilo je neophodno i dislociranje nekoliko stubova mreže kablovskog operatera.

Sa Žabaljskom se ukršta i Ulica Bogdana Teodosina, koja je takođe proširena i asfaltirana u delu između Žabaljske i Dr Đorđa Joanovića, a postavljeni su i novi šahtovi na mreži atmosferske kanalizacije. Po završetku svih radova i tehničkog prijema, sledi i promena režima saobraćaja u obe ulice – Žabaljska postaje dvosmerna celom dužinom, a Bogdana Teodosina u delu od Dr Đorđa Joanovića do Žabaljske.

Putari su i u Elemiru, gde se takođe izvode radovi na proširenju Ulice dr Mladena Stojanovića, u delu između Branka Surle i Aradačkog reda, dužini od 450 metara. Ta ulica važna je zbog rasterećenja saobraćaja u susednim ulicama, jer iz centra sela, pored stadiona FK “Naftagas”, najbrže vodi ka izlazu iz Elemira prema Zrenjaninu, ali i ka jednom od dva seoska groblja i atarskom putu ka Aradcu koji bi, u nekom budućem periodu, mogao postati saobraćajnica sa čvrstom podlogom. Rastojanje između izlaza iz Elemira i ulaza u Aradac, odnosno do raskrsnice s putem Zrenjanin-Novi Sad, ovim atarskim putem iznosi svega 4,2 kilometra.

 

Izvor: Grad Zrenjanin