Nakon okončanja glavnog pretresa u krivičnom postupku koji se vodio po optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, Viši sud u Zrenjaninu je dana 27.08.2020. godine objavio presudu, kojom je okrivljenog J.K. iz naseljenog mesta u blizini Zrenjanina, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 9 godina.

Optužnicom javnog tužioca se okrivljenom stavljalo na teret da je dana 15.07.2019. godine, u Belom Blatu, usled stanja alkoholisanosti smanjeno sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, lišio života oštećenog, sada pokojnog J.K., tako što je, nakon verbalne rasprave, uhvatio oštećenog u predelu vrata, nakon čega mu je zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave, usled čega je oštećeni pao na ivicu kreveta, a potom leđima i glavom udario o pod prostorije, da bi mu okrivljeni potom prišao, te nogama stao na gornji deo trupa, usled čega je oštećeni zadobio teške telesne povrede opasne po život, od kojih povreda je isti preminuo, čime bi izvršio krivično delo ubistvo.

Nezadovoljan visinom izrečene kazne, Viši javni tužilac u Zrenjaninu će u zakonskom roku protiv navedene presude izjaviti žalbu, zahtevajući da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem vremenskom trajanju.