DSC_0307Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare  povodom zvaničnog početka manifestacije „Korzo fest 6 „.

Prisutni su se  kratko osvrnuli na prošlogodišnji “ Korzo fest“  projekcijom filma Korzo fest 5 i najavljen je ovogodišnji program.

Grad Zrenjanin već godinama unazad finansijski podržava ovaj projekat. Cilj je obezbediti da građani imaju kvalitetan kulturno-muzički program. Korzo fest je upravo takva manifestacija istakao je Duško Radišić na konferenciji .

Barselona i Kopenhagen su jedini gradovi pored Zrenjanina koji imaju ovakvu jedinstvenu manifestaciju.

Juna i jula meseca programi će se odvijati četvrtkom, petkom i subotom od  19.30 h do 22.30 časova na nekoliko lokacija ( kod  zgrade Vodotornja, ispred Robne kuće i prostora ispred Dunav osiguranja).

I ove godine u prvom planu će biti stvaraoci i udruženja iz Zrenjanina.

Tematski je program definisan na sledeći način :

Četvrtkom će se umesto defilea KUD-ova održavati njihovi celovečernji koncerti a biće organizovane i tematske večeri pod nazivom „Sećanja“.

Petkom i subotom će se realizovati programi za decu (dečije predstave, karnevali, radionice, animacije) i muzički programi sa većim brojem gostujućih grupa koje će omogućiti zastupljenost raznolikih žanrova  (kancone, šansone, džez, flamenko, ritam i bluz, popi rok muzika, tamburaši i starogradske pesme).

Tradicionalno će biti zastupljena i škola crtanja umetnika Viorela Flore, a pojedini sportski klubovi i kolektivi će prezentovati svoj rad.

Ukupno je predviđeno 27 večeri.

Tokom avgusta meseca će po prvi put u Srbiji biti realizovan Festival „3D Trotoar umetnosti“ pod nazivom „3D KORZO FEST“ koji će biti u znaku Olimpijade.

Na konferenciji pored Duška Radišića pomoćnika gradonačelnika su govorili: Vladimir Grubanov predstave za decu i program „Sećanja“,Radovan Moldovan član UO UG „Korzo fest“, organizacija KUD-ova, Marjan Rončević predsednik UO „Korzo Fest“ , organizacija programa, Vladimir Kajlovic  muzički program, Vladimir Coka Stojković ispred zrenjaninskih muzičara,Viorel Flora, umetnik, škola crtanja i Maja Pandurov komunikacija i odnosi sa javnošću.

 

.