Izložba fotografija „Reke života” fotografa prirode, Predraga Kostina, biće svečano otvorena u petak, 25. marta, u 19h, u Narodnom muzeju Zrenjanin. Na ovoj izložbi biće prikazan deo fotografija koje su se našle u istoimenoj fotomonografiji (Reke života).

Podršku projektu koji veliča prirodu i njene lepote pružila je kompanija Gomex, čije je nastojanje da kroz društveno odgovoran rad da svoj doprinos zajednici i ukaže na značaj očuvanja životne sredine, što je jedna od gorućih tema današnjice. Monografija, a nakon nje i izložba, donose nam mnoštvo potpuno neotkrivenih činjenica o živom svetu koji obitava u našoj neposrednoj blizini, u kojima i najupućeniji stručnjaci otkrivaju nove informacije.

Izložba predstavlja živi svet nastanjen oko naših velikih reka i pokušaj je autora da utiče na promenu svesti i razmišljanje savremenog čoveka da sačuva prirodu koja polako nestaje. Na fotografijama možemo videti veliku seobu ptica, riku jelena, orlove belorepane kako u gnezdu hrane mladunce i mnoge druge životinje kojima je opstanak ugrožen usled čovekovog nemara.

Fotografisanjem prirode i divljih životinja Predrag Kostin se bavi od 2007. godine. Već godinu dana kasnije pobeđuje na konkursu National Geographic Srbija. Kostin je do sada imao osam samostalnih i nekoliko grupnih izložbi fotografija širom Srbije.

Nedavno objavljena fotomonografija predstavlja kraći rezime svega onoga što je autor radio u poslednjih petnaestak godina. Izdanje sadrži više od stotinu vrhunskih fotografija životinja nastanjenih uz reke koje protiču kroz Vojvodinu, a Kostin je naglasio da je monografija nastala iz njegove velike želje da svim ljudima, na najlepši mogući način, približi temu životne sredine i skriveni svet koji živi u našoj okolini.

Svi posetioci izložbe imaće priliku da kupe svoj primerak.