DANI KLEKA 2016Dani Kleka 2016. manifestacija koja se već treći put održava, obeležiće se  za vikend 24. 25. i 26. juna.

Posetioci će moći u ova tri dana da uživaju u bogatom sportskom i kulturnom programu koji počinje u petak tačno u podne, mini olimpijadom i nastavlja se turnirima na raznim lokacijama ( školsko dvorište, malo igralište, beach volleyball teren, trg, park).

Početak izložbe domaće radinosti je u 16 časova. Aktivnosti za decu kreću maskembalom od 19 časova na bini u centru i nastavljaju se dečijim predstavama “ Čeda i učiteljica Zorica“ i “ Snežana i sedam patuljaka“ koju će izvesti deca iz osnovne škole “ Jovan Dučić „. Zatim slede nastupi folklora KUD  „Pionir“ i KUD „Klek“ Zrenjanin i  Narodno pozorište “ Toša Jovanović“ sa predstavom “ Zvezdan“, dok će Petar Božović  izvesti svoju monodramu. Vatromet je predviđen u 22.30 .

SUBOTA 25. 06.

Subota počinje akcijom dobrovoljnog davanja krvi od 08 časova u vatrogasnom domu. Likovna kolonija i kreativna radionica kreću 11 h kao i predavanje “ Zdrava ishrana ” Crvenog krsta Zrenjanin na Trgu. Izložba vozila Agro Kleka i Perkoma “Klek” u 16 časova, a od 18 h će se predstvaiti “Mini vatrogasci” DVD Klek, dok će pokaznu vežbu izvesti “Vatrogasna služba Zrenjanin”.

Program na bini je od 19 h. Prvo će biti proglašeni najbolji radovi radionice i slikanja, potom sledi priredba za decu “Romeo i Julija” osnovne škole “Jovan Dučić” iz Kleka a nakon toga proglašenje najboljih sporstkih rezultata i đaka generacije. Za one malo starije će biti izvedena pozorišna predstava “Dobro došli u Kabare” ( Tanja Bošković, Rade Marjanović I Uroš Ranković) . Muzički program sa koncertom TRIBUTE BENDA je od 22.30h.

NEDELJA 26.06.

Od 07 časova  na begejskoj plaži počinje takmičenje u pecanju a takmičenje u kuvanju riblje čorbe je od 12h u spomenik parku. Od 15 h je na malom igralištu takmičenje u navlačenju konopca a na beach volleyball terenu u bacanju kamena sa ramena. Izložbom pasa u parku od 18h će biti završena manifestacija “Dani Kleka”.