SAMSUNG CSC

Poljoprivrednike iz Zrenjanina, Mihajlova, Elemira, Melenaca i Aradca, čije su njive teško stradale u nevremenu, danas je primio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Nakon sastanka, gradonačelnik je izjavio da su u ponedeljak i utorak održane vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije i da su tom prilikom usvojeni određeni zaključci

– Dogovoreno je da poljoprivrednici mogu da prijavljuju štetu u svojim mesnim zajednicama, koje su obaveštene o tome i kojima su prosleđeni obrasci. Formirana je i Komisija za procenu štete i uskoro ćemo znati tačno stanje na terenu.

U ovom trenutku možemo konstatovati da je nevreme pričinilo veliku štetu u atarima i da je na nekim mestima i stoprocentna – kazao je Janjić.

Kako saznajemo, najviše su stradale oranice u atarima Melenaca, Aradca, Elemira, Mihajlova, Jankovog Mosta i deo Zrenjanina uprkos tome što je u nedelju ispaljeno 11 protivgradnih raketa, a u ponedeljak 24.

Učinićemo sve što možemo da pomognemo našim poljoprivrednicima, a obratićemo se i Pokrajini i Republici – naglasio je Janjić.

Obrazac za prijavu štete možete preuzeti OVDE i popunjen dostaviti Vašoj mesnoj zajednici, poštom, mejlom ili lično.

Izvor: Grad Zrenjanin