Посланик СНС у Скупштини АПВ - Предраг Матејин - 29.06.2016. годинеZRENJANIN- Gradski odbor Srpske napredne stranke  danas je održao konferenciju za medije na kojoj je  govorio poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Predrag Matejin.

U svom obraćanju medijima poslanik je rekao da se trenutno nalazimo u periodu preuzimanja funkcija upravljanja svim javnim poslovima u AP Vojvodini i da je zbog toga potrebno uraditi detaljnu analizu stanja koje je za sobom ostavila prethodna vlast .
„U potpunosti podržavam potez premijera Igora Mirovića koji je svojim saradnicima tražio da se uradi analiza finansijskog stanja, pre svega u Pokrajinskim sekretarijatima, kako bi se u što bržem roku proverilo da li su postojale malverzacije, ali i krenulo sa primenom novog programa rada i funkcionisanja. Cilj Pokrajinske vlade, na čelu sa Srpskom naprednom strankom ,je da se ubrza ekonomski razvoj, privuku domaći i strani investitori, stvori odličan poslovni ambijent i uspostavi kvalitetnija saradnja sa lokalnim samoupravama. Veoma je bitno da novoformiranu Vladu Vojvodine, Pokrajinske sekretarijate i sve bitne institucije čine osobe koje su stručne, sposobne i kvalifikovane za rad kojim se bave. Nakon skoro dve decenije, po prvi put je stvorena odlična saradnja između Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava, što će rezultirati oporavkom Vojvodine i boljim životnim standardom naših sugrađana.
Kao lekar i pokrajinski poslanik u drugom mandatu, baviću se pitanjima organizacije zdravstvene zaštite sa pozicije predsednika Skupštinskog odbora za zdravstvo, socijalnu politiku, rad, demografsku politiku i društvenu brigu o deci. Svojim profesionalnim i političkim iskustvom pomoći ću da sve odluke u vezi sa zdravstvom što lakše, bolje i kvalitetnije dođu na razmatranje u Skupštinu AP Vojvodine.” – naglasio je poslanik Matejin i dodao da je mandatar Aleksandar Vučić u svom programu Vlade Republike Srbije posebno apostrofirao oblasti zdravstva i školstva što nagoveštava suštinske reforme i promene.
Vlada Vojvodine, predvođena Srpskom naprednom strankom, u narednom periodu će raditi na racionalizaciji u zdravstvu, promenama u sistemu zdravstvenog osiguranja, podizanju kvaliteta usluga i stalnoj edukaciji zdravstvenih radnika. U procesu približavanja Evropskoj uniji zdravstveni sistem se mora transformisati i istovremeno prilagoditi potrebama građana i evropskim standardima.