ZrenjaninRadovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u slivu Takovske i u pet okolnih ulica u potpunosti su završeni i ta ulica otvorena je za saobraćaj u celoj dužini od 1,3 kilometra, od Slovačke do raskrsnice s Prvomajskom ulicom. Uporedo s izgradnjom kanalizacije, čime je rešen višedecenijski problem žitelja jedne od najdužih gradskih ulica, Takovska je dobila i potpuno nov, kvalitetan kolovoz.
Radovi su, podsećamo, započeti krajem februara meseca, a rokovi koji su tada najavljivani za završetak investicije, značajno su skraćeni. Umesto predviđenih sedam, kompletan posao uspešno je odrađen za samo četiri meseca. S obzirom da se radilo u fazama, određeni delovi ulice uvek su bili prohodni, pa stanovnici Takovske tokom radova nisu imali većih problema da stižu do svojih kuća.
Investiciju je realizovalo preduzeće „Put-Invest“ iz Novog Sada, a finansirali su je Grad Zrenjanin i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u ukupnoj vrednosti od 64,5 miliona dinara. Iako najveća po obimu, to je samo jedna u nizu investicija u oblasti infrastrukture koje se, tokom poslednje dve godine, realizuju na teritoriji mesne zajednice “Gradnulica”.
U toku su i završni radovi na asfaltiranju biciklističko-pešačke staze uz desnu obalu Begeja, na potezu od parkinga „Prevlaka“ do Ulice majora Gavrilovića, u naselju „Berbersko“, u dužini od oko 400 metara. Ova staza umnogome će olakšati svakodnevnu komunikaciju stanovnika tog naselja sa centrom grada, uz značajno povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, pešaka i biciklista.
Dosadašnja uska, loše popločana i dotrajala staza, sada je široka 2,6 metara, u potpunosti asfaltirana i dodatno obezbeđena bankinom u delu uz saobraćajnicu koja vodi ka „Berberskom“. Nakon asfaltiranja, horizontalnom signalizacijom biće odvojen deo staze namenjen pešacima, u širini od 1,6 m, od dela za kretanje biciklista, širokog 1 m.
Izvor: Grad Zrenjanin