CSC_1089_800_532Na današnjoj, drugoj sednici novog saziva Skupštine grada, predsedavao je Oliver Mitrović, a predviđeni dnevni red od 18 tačaka dopunjen je u toku sednice sa još četiri. S obzirom da je prva tačka skinuta s dnevnog reda, odbornici su danas odlučivali o 21 tački.
CSC_1088_800_532Sednica je protekla u donošenju desetak odluka o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina, čime je dato „zeleno svetlo“ novim investitorima, privatnim i pravnim licima da na predmetnom zemljištu započnu izgradnju poslovnih ili stambenih objekata.
Zemljište su dobili ponuđači „Geotechnokin“ i „Home interpoint“ doo iz Novog Sada, kao i zrenjaninske firme „Doxa-flower“, „Miltrade group 023“ i „Tehnicom“ doo. Odobrena je i parcela površine 600 kvadratnih metara Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Svete Trojice u Knićaninu radi izgradnje pravoslavnog hrama u tom mestu.
Skupština je većinom glasova prihvatila predlog Odluke o završnom računu budžeta grada za 2015. godinu – konsolidovani završni račun, a usvojeni su i predlozi Odluke o donošenju Plana generalne regulacije „Centar“ u Zrenjaninu, Odluke o izmeni Odluke o ovlašćenjima Komunalne policije i Odluke o izmenama Odluke o parkiranju vozila.
Od kadrovskih rešenja i na ovoj sednici izostao je izbor zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, a odbornici su izabrali zamenika sekretara Skupštine, diplomiranog pravnika Svetlanu Grujić. Većinom glasova Skupština je donela rešenje o imenovanju Gorana Starčevića, dipl. inž. za razvoj mašinstva, za vršioca dužnosti direktora JKP „Zrenjaninska objedinjena naplata“.
Dopunom dnevnog reda, sa mesta direktora JKP „Vodovod I kanalizacija“ Zrenjanin, smenjen je Goran Tajtić, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Ivan Dević, dipl. inž. eletrotehnike, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika.
Na sednici su saopštena i imena predsednika odborničkih grupa u Skupštini grada. Na čelu odbornika SNS i njihovih koalicionih partnera našla se Danijela Tubin, sa zamenicom Ljubom Travicom. Predsednik odborničke grupe predvođene Socijalističkom partijom Srbije je Željko Malušić, a njegov zamenik biće Perica Kiridžić. Predsednici ostalih odborničkih grupa su Dalibor Radosavljević (SRS), Dejan Čapo (LSV), Goran Kaurić (DS) i Aleksandar Korovljev („Dosta je bilo“).