SVI PARAMETRI O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE BIĆE ISPOŠTOVANI

Vesti- Projekat izgradnje fabrike guma kineske kompanije “Linglong” izuzetno je važan kako za Grad Zrenjanin tako i za Vojvodinu i celu Srbiju.

„Prvi put u Zrenjaninu imamo kompaniju koja je ozbiljan proizvođač na globalnom nivou i jedan od lidera u svojoj sferi poslovanja. Ovde nije samo stvar o velikoj investiciji i otvaranju novih radnih mesta, radi se o društveno odgovornoj kompaniji koja ulaže u obrazovanje, sport, medicinu i kulturu i paralelno sa svojim razvojem razvija i sredinu u kojoj se nalazi. Tokom izgradnje i rada kompanija “Linglong” biće angažovane lokalne građevinske firme, koristiće usluge lokalnih kompanija za razne servise i održavanja, što znači da će, pored otvaranja 1500 novih radnih mesta, veliki broj ljudi indirektno imati posao. Zrenjanin će zahvaljujući kompaniji “Linglong” dobiti novu putnu mrežu, auto put Zrenjanin – Beograd, proširenje postojećeg puta ka Novom Sadu što nas dodatno dovodi u fokus za nove investicije“, rekao je gradonačelni Zrenjanina Čedomir Janjić.

„Realizacija projekta kineske kompanije “Linglong” u Srbiji sastoji iz više faza, što je i normalno za projekat takve veličine. U prvoj fazi kineska kompanija je ishodovala građevinsku dozvolu za pripremne radove gde po Zakonu nije potrebno priložiti Studiju o uticaju na životnu sredinu. U drugoj fazi projekta prilikom početka izgradnje samog postrojenja za proizvodnju neizostavna je Studija o uticaju na životnu sredinu. Pre davanja saglasnosti na Studiju i izdavanja građevinske dozvole za drugu fazu, Studija se mora dati na Javni uvid, gde će svi zainteresovani moći da je pogledaju, što se moglo i proveriti uz minimalne napore kroz Zakon o uticaju na životnu sredinu. Iz tog razloga smatramo da je nepotrebno dovoditi građane Srbije u zabludu jer je sve dosada urađeno u skladu za Zakonom“, istakao je gradonačelnik.

Prema rečima gradonačelnika, Čedomira Janjića, u Zrenjaninu će se, na veliku žalost zlonamernih pojedinaca, podići najsavremenija fabrika guma u Evropi i svi parametri koji se tiču zaštite životne sredine biti ispoštovani.

„Sam proizvođač opreme zahteva najviše standarde zaštite životne sredine, što je za nas važno koliko i ulaganja u naš grad- dodao  je Čedomir Janjić.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap