DSC_0432_800x532
DSC_0448_800x532Zrenjanin- U okviru humanitarne akcije „Blic fondacije“ – „Srce za decu“ čiji je cilj da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje eventualnog oštećenja sluha kod novorođenčadi, „Blic fondacija“ donirala je jedan takav aparat  i Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner RTS.

Sreten Radović, direktor izdavaštva u kompaniji Ringier Axel Springer svečano je uručio aparat odelenju neonatologije i tim povodom rekao: “ Plemenitost i efekat ove akcije nije jednokratan već budućim generacijama omogućujemo da na jedan sigurniji način započnu život i ako imaju problem, da se što pre suoče sa istim. U današnje vreme retke  su humanitarne akcije koje imaju preventivni karakter, što je dodatni plus za sve firme i pojedince koji su uzeli učešće u ovoj akciji Blic fondacije“.

Šef Neonatološkog odseka Dr Marija Velisavljev, se zahvalila na donaciji i tom prilikom je istakla : “ U zrenjaninskom porodilištu godišnje se rodi oko 1.500 beba. Prema statističkim podacima 1 do 3 bebe od 1000 rođenih ima problem sa sluhom. Skriningom sluha otkrivamo da li beba čuje pre pojave prvih simptoma, što omogućava pravovremenu rehabilitaciju sluha i rehabilitaciju govora, normalan emocionalni razvoj deteta. Neophodno je otkriti da li  dete čuje do 3. meseca, a lečenje započeti  do 6. meseca života“.

Posetom  zrenjaninskom porodilištu, poznato televizijsko lice, Kristina Radenković zahvalila se svima koji su podržali akciju “ Srce za decu“ i izjavila:“ Nedavno sam postala mama i znam koliko roditelji imaju dilema i pitanja, kada je reč o zdravlju njihove dece i ponosna sam što sam deo velike nacionalne humanitarne akcije Blic-a i RTS-a, kojom ćemo svim roditeljima u Srbiji pomoći da saznaju da li njihova deca čuju“.