dog-866509_960_720_800_543Zrenjanin- Stigli su vrući dani i svi tražimo osveženje. Ono što nam je sad najpotrebnije je, naravno, voda. Ali ne samo nama!

Grupa građana s Bagljaša, Udruženje ljubitelja životinja Magare, Panonska Aktivistička Organizacija i knjižara Riznica knjiga, žele da pozovu sve sugrađane koji vole životinje da o njma brinu i redovno iznose svežu vodu ispred svoje kuće, zgrade ili firme gde rade. Uličnim i napuštenim kucama i macama sad postaje teško i sveža voda im je potrebnija nego hrana.

VODA KUCE_800_479Gradske životinje su osećajna bića sa potrebama poput naših, što uključuje i pomoć prijatelja. Budimo prijetelji svima, pomozimo našim čupavim komšijama. Mnogi od njih su na ulici jer su ih neodgovorni vlasnici izbacili i neophodna im je pomoć.

Akcija se pokreće svakog leta, već nekoliko godina u nazad i pravo je zadovoljstvo videti da se sve više naših sugrađana uključuje, bez obzira na one koji prosipaju vodu i bacaju posude.

Ideja akcije je da se afirmiše briga o uličnim i napuštenim gradskim čupavcima, da se ohrabre svi koji ih vole i žele da pomognu, da im olakšaju ove vruće dane koji nam predstoje. Ujedno afirmišemo i ideju nesebičog pomaganja, plemenitosti i širenje saosećanja sa svim živim i osećajnim bićima.

Pozivamo sve zrenjanince da se uključe, iznesu vodu, a može i hranu!