50-mini-Gitarijada_800_400Jubilarna, 50-ta Gitarijada u Zaječaru, održaće se od 11. do 13. avgusta ove godine, a u toku je konkurs koji su organizatori raspisali za učešće demo bendova na toj manifestaciji. Promocija Gitarijade održaće se i u Zrenjaninu, u utorak, 9. avgusta, za kada je planiran koncert u centru grada. Zrenjanin je jedan od četiri grada u Srbiji u kojima će biti održane ove mini-gitarijade, a preostali domaćini biće Kragujevac, Čačak i Kosovska Mitrovica.
Svi demo bendovi zainteresovani za učešće na najstarijoj domaćoj, ali i u evropskim razmerama, smotri rok muzike, mogu da se prijave popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade, na linku:
Pravo učešća imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na konkursu se podnose isključivo elektronskim putem – popunjavanjem navedenog obrasca. Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju, kontakt listu i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu GITARIJADE. Konkurs se zvanično zaključuje 31. jula u ponoć.