OCITAVANJEVODOMERA_800x600Zrenjanin- Od 01. do 25. septembra. 2016. godine, JKP  „Vodovod i kanalizacija“ sprovodiće treće redovno očitavanje vodomera korisnika usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, u samom Zrenjaninu i 7 naseljenih mesta: Čenti, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Botošu, Elemiru, Lazarevu i delu Melenaca.

Nakon toga očitavanje vodomera biće izvršeno i u ostalim naseljenim mestima o čemu će stanovnici istih biti blagovremeno obavešteni.

Treće redovno očitavanje vodomera obuhvata sve korisnike osim pravnih lica i korisnika u kolekivnom stanovanju koji se očitavaju svakog meseca, kao i samočitače koji sami prijavljuju stanja svojih vodomera.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluje na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535-773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer, jer će u suprotnom biti u obavezi da ih opomene da to učine, a nakon toga i prijave nadležnoj komunalnoj inspekciji koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5000 din.