ds6Zrenjanin- Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu zalaže se za javnost sednica Skupštine grada Zrenjanina, za prenos sednica u celosti putem radija ili televizije i za informisanje građana o svemu što odbornici čine u njihovo ime.

Do sada smo predlagali dopune dnevnog reda i zahtevali da barem razgovaramo o ovoj temi, ali većina nije osećala odgovornost prema građanima i odbijala je svaki naš pokušaj. Naši odbornici neće biti obeshrabreni i nastaviće da se bore za prava svih Zrenjaninaca i Zrenjaninki, ali nešto se mora učiniti i u međuvremenu. Odbornica Alisa Kockar pojasnila je namere demokrata:

„Na poslednjoj sednici Skupštine grada podnela sam zahtev da mi se dostavi audio materijal i tako iskoristila svoje pravo garantovano Poslovnikom o radu. Dobila sam 6,5 sati materijala koji će od danas biti dostupni na našem Jutjub kanalu. U narednim danima ćemo napraviti i nekoliko kraćih klipova koji će ukazivati na suštinu i najbitnije delove prema našem mišljenju, ali smatrali smo da je važno da objavimo i snimak u celosti kako bi najzainteresovaniji građani mogli i sami da preslušaju delove koji su im važni i stvore sliku o dešavanjima bez naših uputa.“

Nadamo se da objava audio snimaka na našem kanalu neće postati praksa, već da ćemo na nekoj od narednih sednica uspeti da razgovaramo o ovoj važnoj temi i zajedno ispunimo svoju odgovornost prema građanima.