CSC_0311_800x532

Trenutak kada Živanov daje gol iz slobodnog udarca

Zrenjanin- Na stadionu kraj „Skrobare“ pred oko 600 gledalaca odigrana je utakmica između dva Banatska srpskoligaša Fk Radničkog  i Fk Borca iz Sakula. Utakmica je završena rezultatom 1:1, iako je bilo nerešeno, Radnički je imao inicijativu, prikazao bolju igru, ali to nije pretočio u pobedu.

Radnički je od samog početka dobro otvorio utakmicu i pritiskao goste iz Sakula, ali to nije uspeo da realizuje u pogodak. U 40. minutu Radnički je ostao bez iskusnog Bogića,  koji je dobio drugi žuti karton neopreznim startom na polovini terena. Na poluvreme se otišlo bez postignutog gola za obe ekipe.

U 72. minutu iako sa igračem manje, na ivici šesnaesterca posle faula,  iz slobodnog udarca Aleksa Živanov postigao je  izvanredan gol i on je prvi koji je posle 20 godina zatresao mrežu u Srpskoj ligi za Fk Radnički Zrenjanin. Hladan tuš za Radnički dogodio se u 85. minutu kada je iz kontranapada Lazar Milošev postigao pogodak za izjednačenje i konačan rezultat 1:1.

CSC_0325_800x532Pre početka utakmice Miodrag Cvejić, generalni sekretar FSV uručio je pehar kapitenu FK „Radnički Zrenjanin“, Marku Samardžiću za osvojeno prvo mesto u VFL“Banatska“.

Za Fk Radnički nastupali su: Stefanović, Grbić, Jeftić, Samardžić, Bogić, Kovačević, Čigoja, Živanov, Janjanin, Bogdanović, Šarenac. U igru su još ulazili: Tatić, Džajski i Krstinić. Trener Darko Nović.

Za Fk Borac nastupali su: Trivunović, Manić, Kiš, Ilisić, Veličković, Krnjinac, Smajlagić, Radosavljević, Dučić, Milošev i Milovac. Trener Branko Savić.

Galerija slika sa utakmice:

[gmedia id=63]